Po udanej PAŚCIE JAJECZNEJ Z AWOKADO naszła mnie ochota na
przygotowanie kolejnej. Tym razem, do jajek dodałam szczypiorek, odrobinę
chrzanu i musztardy. Pasta zniknęła momentalnie!
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem |
Przepis własny
Składniki:
- 3 jajka ugotowane na twardo
- pół pęczka szczypiorku
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka chrzanu
- 2 łyżeczki majonezu
- sól morska
- świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Jajka drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o grubych
oczkach. Szczypiorek umyć, osuszyć i również drobno posiekać, następnie dodać
do jajek i wymieszać. Dodać musztardę, chrzan i majonez, doprawić do smaku solą
i pieprzem i dokładnie wymieszać (część pasty można rozetrzeć widelcem).
Podawać z ulubionym pieczywem.
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem |
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem |
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz.