poniedziałek, 30 września 2013

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Po udanej PAŚCIE JAJECZNEJ Z AWOKADO naszła mnie ochota na przygotowanie kolejnej. Tym razem, do jajek dodałam szczypiorek, odrobinę chrzanu i musztardy. Pasta zniknęła momentalnie!


Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
 

Przepis własny

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • pół pęczka szczypiorku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 2 łyżeczki majonezu
  • sól morska
  • świeżo zmielony czarny pieprz


Przygotowanie:

Jajka drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek umyć, osuszyć i również drobno posiekać, następnie dodać do jajek i wymieszać. Dodać musztardę, chrzan i majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać (część pasty można rozetrzeć widelcem). Podawać z ulubionym pieczywem.

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
 
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twój komentarz.

Drukuj