niedziela, 2 czerwca 2013

Babeczki z płatkami czekolady

Kilka lat temu , kiedy jeszcze niewiele potrafiłam sama upiec i ugotować kupowałam m.in. babeczki Dr. Oetkera. W tej chwili mam na koncie całe mnóstwo różnego rodzaju MUFFINEK, ale mimo to raz na jakiś czas z wielką chęcią zjadam właśnie babeczki z płatkami czekolady Dr. Oetkera. Smakują zawsze tak samo pysznie, a robi je mój mąż. Dla osób, które dopiero zaczynają kuchenne przygody, albo nie są pewne  W opakowaniu znajdziemy mieszankę do wypieku babeczek, płatki czekoladowe oraz foremki. Jedyne co nam będzie potrzebne to jajka, woda i olej. Na opakowaniu jest cały przepis, ale na wszelki wypadek podaję go poniżej. Nie jest to wpis sponsorowany, po prostu na prawdę uwielbiam te muffinki!
swoich umiejętności naprawdę polecam kupić takie „pół gotowe”.

Babeczki z płatkami czekolady

Babeczki z płatkami czekolady



Składniki:
  • opakowanie babeczek z płatkami czekolady Dr. Oetkera (mieszanka do wypieku babeczek, płatki czekoladowe, foremki)
  • 2 jajka
  • 100 ml oleju
  • 100 ml wody



Przygotowanie:

Mieszankę do wypieku babeczek wymieszać z jajkami, olejem, wodą i zmiksować do uzyskania gładkiej masy. ¾ czekoladowych płatków dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto nakładać do foremek do ¾ wysokości (babeczki ładnie wyrosną).  Posypać pozostałymi płatkami czekoladowymi. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni prze 17-20 minut.

Babeczki z płatkami czekolady

Babeczki z płatkami czekolady

Babeczki z płatkami czekolady

Babeczki z płatkami czekolady

Babeczki z płatkami czekolady

Babeczki z płatkami czekolady

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twój komentarz.

Drukuj