Danie wprost
ekspresowe do przygotowania. Kaszy kuskus nie trzeba gotować, a jedynie zalać
wrzątkiem.
Groszek i oliwki wystarczy
tylko odsączyć z zalewy, pokroić fetę i właściwie nasza potrawa jest
gotowa.
Jeżeli jesteście mniej głodni
można użyć połowy składników i zrobić małe porcje. Taki kuskus to dobry pomysł
na szybką przekąskę. Przepis pochodzi
STĄD.
|
Kuskus z fetą, groszkiem i oliwkami |
Dla wielbicieli tej
kaszy polecam również wersję bardziej obiadową:
KOLOROWY KUSKUS
|
Kuskus z fetą, groszkiem i oliwkami |
Składniki na dwie
duże lub cztery małe porcje:
- 200 g kaszy kuskus
- łyżka sosu
sojowego (można pominąć)
- puszka groszku
konserwowego ( 400 g) – może być tę zmrożony
- słoik czarnych
oliwek ( ok. 300 g)
- kostka sera fety –
u mnie 270 g
- posiekana natka
pietruszki
- suszona bazylia
- świeżo zmielony
pieprz
Przygotowanie:
Twoje zdjęcia są przepiękne. Sałatka na pewno smaczna, jednak na tę porę roku bardziej przypada mi do gustu Twoja piknikowa. Obłędnie kolorowa !
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Ta przekąska to taka na bardzo leniwe dni.
Usuń