Jajka faszerowane szczypiorkiem |
Jajka faszerowane szczypiorkiem |
Składniki na sześć
połówek:
- 3 jajka ugotowane na twardo
- łyżka majonezu
- 2 łyżeczki musztardy (pełne)
- szczypiorek
Przygotowanie:
Jajka przeciąć
wzdłuż na pół, wyjąć żółtka i rozgnieść je widelcem. Szczypiorek umyć, osuszyć
i drobniutko posiekać nożem. Do żółtek dodać majonez, musztardę i szczypiorek.
Składniki połączyć w jednolita masę i małą łyżeczką kolejno nakładać do
pozostałych po żółtkach otworów w jajkach.
Podawać na talerzu
lub półmisku dowolnie udekorowane (np. szczypiorkiem, natką pietruszki,
koperkiem, pomidorkami koktajlowymi, papryką…).
Jajka faszerowane szczypiorkiem |
Rewelacyjna przystawka !
OdpowiedzUsuń---
Zapraszam również na kulinarnyblog.pl
Dziękuję :)
UsuńPiekne, bardzo apetyczne zdjecia! Super:-)
OdpowiedzUsuńMiło mi :)
UsuńRewelacja !!!
OdpowiedzUsuńmniam! na każdym blogu kulinarnym (i nie tylko) jaja! ale u każdego inne! super!
OdpowiedzUsuńwww.magnolia-rozmaryn.blogspot.com - tam również jaja ;)
Mniam
OdpowiedzUsuńMniam...;)
OdpowiedzUsuń