piątek, 22 marca 2013

Jajka faszerowane szczypiorkiem

Dziś kolejna propozycja na faszerowane jajka. Od razu powiem, że na pewno jeszcze nie ostatnia, ponieważ cały czas nie było moich ulubionych. Ale potrzymam Was jeszcze chwilę w tej niepewności. Obiecuję zdradzić sekret na moje ukochane od dziecka jajka faszerowane jeszcze przed Wielkanocą, zaglądajcie więc na bloga :)

Jajka faszerowane szczypiorkiem
 
Jajka faszerowane szczypiorkiem

 
Składniki na sześć połówek:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • łyżka majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy (pełne)
  • szczypiorek



Przygotowanie:

Jajka przeciąć wzdłuż na pół, wyjąć żółtka i rozgnieść je widelcem. Szczypiorek umyć, osuszyć i drobniutko posiekać nożem. Do żółtek dodać majonez, musztardę i szczypiorek. Składniki połączyć w jednolita masę i małą łyżeczką kolejno nakładać do pozostałych po żółtkach otworów w jajkach. 

Podawać na talerzu lub półmisku dowolnie udekorowane (np. szczypiorkiem, natką pietruszki, koperkiem, pomidorkami koktajlowymi, papryką…). 

Jajka faszerowane szczypiorkiem

Wielkanocne Smaki III

9 komentarzy:

Dziękuję za Twój komentarz.

Drukuj