Sałatka meksykańska,
którą przygotowywałam już wielokrotnie należy do takich dań, które robi się w
15 minut. Pokrojoną paprykę i kiszone ogórki należy tylko połączyć z
zawartością trzech puszek (kukurydza, czerwona fasola i tuńczyk), majonezem i
przyprawami. Jeśli nie wierzycie mi na słowo, to wypróbujcie przepis z
zegarkiem w ręku :)
Szybka sałatka meksykańska |
Składniki:
- puszka kukurydzy (220g)
- puszka czerwonej fasoli (400g)
- puszka tuńczyka w sosie własnym (185 g)
- 3-4 ogórki kiszone
- czerwona papryka
- 2 łyżki majonezu
- przyprawy: pieprz, papryka słodka, papryka ostra
Przygotowanie:
Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę lub w słupki. Ogórki pokroić w pół plasterki. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć z zalewy. Fasolę przełożyć na sitko i przepłukać pod bieżącą wodą, odstawić na chwilę do odsączenia. Wszystkie składniki połączyć w misce z majonezem i przyprawami.
Całość dokładnie wymieszać.
Szybka sałatka meksykańska |
Szybka sałatka meksykańska |
Ja kupuje mrożonkę Sałatka Meksykańska i robię podobną :-) Mufinki orkiszowe z kremem truskawkowym
OdpowiedzUsuńwypróbuję na pewno, a przepis na chleb jest super !
Fotografią powinnaś się zająć koniecznie, bo zdjęć
tylko pozazdrościć...
Dziękuje serdecznie za miłe słowa :) Czeka mnie jeszcze bardzo dużo pracy, aby osiągnąć cel jeżeli chodzi o zdjęcia, a takie komentarze są wspaniałą motywacją! Pozdrawiam
Usuńnie przepadam za tuńczykiem, czym mogłabym go zastąpić?
OdpowiedzUsuńspróbowałabym z kurczakiem, jednak nigdy nie robiłam takiej wersji.
Usuń