Sama nie wiem czy to
bardziej jogurt, czy koktajl. Jest gęsty i jadłam go łyżeczką, jednak daje się
też pić przez słomkę. Jeżeli dodacie więcej jogurtu i to zwykłego, a nie
gęstego jak u mnie, z pewnością konsystencja będzie bardziej koktajlowa.
Tymczasem zapraszam Was na mój nowy wymysł, czyli połączenie jagód, truskawek,
płatków owsianych i jogurtu :)
Dobry pomysł na sycące śniadanie.
Dla niektórych taki
połączenie może być nieco za kwaśne, dodajcie zatem cukier puder. Ja nie
dodawałam ponieważ chciałam zachować dietetyczność dla tego posiłku. Z podanych
poniżej składników otrzymacie dwie małe porcje.
(taca widoczna na zdjęciach została wykonana przeze mnie techniką decoupage)
(taca widoczna na zdjęciach została wykonana przeze mnie techniką decoupage)
Jagodowo – truskawkowy koktajl |
Przepis własny
Składniki:
- 120 g truskawek
- 120 g jagód
- 110 g jogurtu naturalnego ( u mnie gęsty grecki)*
- 20 g płatków owsianych
* możecie dodać zwykły jogurt, również w większej ilości, wtedy koktajl
nie będzie taki gęsty
Przygotowanie:
Truskawki umyć,
odszypułkować, jagody również umyć i odsączyć. Owoce, jogurt i płatki owsiane
zmiksować blenderem. Przed podaniem dobrze jest schłodzić koktajl w lodówce.
Jagodowo – truskawkowy koktajl |
Jagodowo – truskawkowy koktajl |
ile bym dała za taaaki pyszny koktaj! Pozdrawiam i dziękuję za udział w JAGODOWO NAM 5.
OdpowiedzUsuń