poniedziałek, 15 lipca 2013

Jagodowo – truskawkowy koktajl/jogurt

Sama nie wiem czy to bardziej jogurt, czy koktajl. Jest gęsty i jadłam go łyżeczką, jednak daje się też pić przez słomkę. Jeżeli dodacie więcej jogurtu i to zwykłego, a nie gęstego jak u mnie, z pewnością konsystencja będzie bardziej koktajlowa. Tymczasem zapraszam Was na mój nowy wymysł, czyli połączenie jagód, truskawek, płatków owsianych i jogurtu :) Dobry pomysł na sycące śniadanie.
 
Dla niektórych taki połączenie może być nieco za kwaśne, dodajcie zatem cukier puder. Ja nie dodawałam ponieważ chciałam zachować dietetyczność dla tego posiłku. Z podanych poniżej składników otrzymacie dwie małe porcje.

(taca widoczna na zdjęciach została wykonana przeze mnie techniką decoupage)

Jagodowo – truskawkowy koktajl
Przepis własny

Składniki:
  • 120 g truskawek
  • 120 g jagód
  • 110 g jogurtu naturalnego ( u mnie gęsty grecki)*
  • 20 g płatków owsianych
* możecie dodać zwykły jogurt, również w większej ilości, wtedy koktajl nie będzie taki gęsty 

Przygotowanie:

Truskawki umyć, odszypułkować, jagody również umyć i odsączyć. Owoce, jogurt i płatki owsiane zmiksować blenderem. Przed podaniem dobrze jest schłodzić koktajl w lodówce.


Jagodowo – truskawkowy koktajl
Jagodowo – truskawkowy koktajl
Jagodowo Nam edycja 5! Nakarm Cukrzyka latem Kwaśnie, no właśnie

1 komentarz:

  1. ile bym dała za taaaki pyszny koktaj! Pozdrawiam i dziękuję za udział w JAGODOWO NAM 5.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twój komentarz.

Drukuj