niedziela, 29 września 2013

MAKARONY

Spaghetti na słodko z truskawkami
Muszle nadziewane na sałacie
Sałatka w greckim stylu
Spaghetti z sosem pomidorowym
Zapiekane muszle ze szpinakiem
Penne po tyrolsku
Penne z kurczakiem, pieczarkami i bazylią
Muszle faszerowane twarogiem
Pomidorowe penne z fetą
Linguine z małżami i krewetkami
Spaghetti po sycylijsku
Spaghetti w pikantnym sosie pomidorowym z oliwkami 
Makaron z warzywami
Lasagne bolognese
Makaron orzo z kurczakiem i papryką w sosie śmietanowym

2 komentarze:

  1. Makaron uwielbiam pod każdą postacią, dziś robię tradycyjne spaghetti bolognese, tylko z makaronem pełnoziarnistym(z lidla), muszę wypróbować Twoje penne z kurkami i rukolą, pycha :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Makaronów jest tak wiele, że można przygotować z nich niezliczoną ilość potraw, na ciepło i na zimno, na słodko i wytrawnie... Zachęcam do wypróbowania penne z kurkami i rukolą, to danie wyjątkowo mi smakuje!

      Usuń

Dziękuję za Twój komentarz.

Drukuj